parallax

Aiways U5

Från 499 990 kr

Aiways U5 har generöst med plats för både förare och passagerare med sina imponerande invändiga dimensioner. Och så har bagageutrymmet gott om plats för barnvagn, weekendväskor och shoppingrundor. Aiways U5 är din oas på fyra hjul som ger plats att njuta både av vardagskörningen och de längre turerna. 

Se priser och utrustningBygg din Aiways U5

Överdrivet mycket plats är en underdrift.

Plats är ingen bristvara i Aiways U5. Stort som smått ryms i det praktiska och stängda utrymmet mellan framsätena eller under mittkonsolen. Med alla fem säten i bruk rymmer bagageutrymmet 496 liter och om baksätets ryggstöd fälls in plant med bagageutrymmets golv ryms 1 619 liter. Behöver du mer plats finns det ett extra fack under golvet i bagageutrymmet. Ett smart fack under motorluckan fram ger plats för typ 2-laddkablar och nödladdare, där det är enkelt att nå dem när bilen ska laddas.  

Frihet från topp till tå.

Väljer du Aiways U5 i Premium-version erbjuder den sköna säten och massor av benutrymme både fram och bak, så att både stora och små i familjen sitter lika bekvämt. I baksätet finns det plats för upp till tre passagerare som alla har gott om plats att bre ut sig och njuta av varje kilometer under bilresan.

Upplev Aiways U5

Boka en provkörning eller få ett inbytespris på din nuvarande bil när du köper en ny Aiways U5. Upplev kvalitet in i minsta detalj, klassledande kupéutrymme och stor körglädje i din vardag. 

parallax

Your Style

Vacker på utsidan. Imponerande innanför.

I Aiways U5 förenas estetik och utrustning i en högre enhet. LED-lamporna är vackert integrerade i bilen och ger ett exklusivt uttryck. Insidan andas minimalistisk design med stämningsbelysning och kvalitet in i minsta detalj.

Välj mellan flera olika färger

Aiways U5 erbjuds i fyra eleganta färger: Aubergine, Glacier White, Electric Blue och Graphite Grey. Med ett brett utbud av färger har du möjlighet att skräddarsy din nya bil precis som du vill ha den.

Minimalistik förarplats. Maximal kontroll.

I premiumversionen sitter alla passagerare på eleganta och bekväma lädersäten med bra stöd och ergonomi. Den justerbara läderratten ger en god överblick över den digitala instrumentdisplayen. De flesta funktioner i bilen styrs från en 12,3" HD pekskärm som är placerad mitt på bilens instrumentpanel – från radio och panoramasoltak till säkerhetssystem och klimatanläggning.

Uttrycksfull design. Stort intryck.

Den elektriska SUV Aiways U5 är en strömlinjeformad och elegant elbil med eleganta vikbara dörrhandtag och en aerodynamisk spoiler som minskar luftmotståndet. De L-formade LED-strålkastarna och LED-bakljusen är snyggt integrerade i bilen. Baklyktorna löper som ett ljusband tvärs över bilens bakkant och ger U5 ett exklusivt uttryck – även på natten. Ladduttaget är dolt under vänster strålkastare där den är lättåtkomlig och integrerad i bilens design på ett smart och funktionellt sätt. Lättmetallfälgarnas eleganta design passar perfekt i din omgivning – från storstadsliv till natursköna landskap.

parallax

Your Freedom.

En destination i sig.

För spontanitet och turer kors och tvärs. Aiways U5 är din oas på fyra hjul. En plats att ladda om i innan du kommer fram. Luta dig tillbaka och trampa på gaspedalen. När du sänker hastigheten igen återförs bromsenergin till batteriet. Då blir ekonomin ännu bättre. Bara njut av resan där alla detaljer förenas till en större helhet.  

400 km på 0 liter.

Aiways U5 är en avancerad elbil med klimatkontroll av batteriet, vilket gynnar både räckvidd och batteritid. Batteriet av litiumjontyp är uppbyggt av 24 moduler med battericeller som kommer från en av världens ledande tillverkare av battericeller – kinesiska CATL, som även är leverantör till europeiska och amerikanska tillverkare av elbilar. Kapaciteten i batteriet är 63 kWh – tillräckligt för 400 kilometers körning (WLTP-norm).

Räckvidd

400+ km. (WLTP)

Förbrukning 166-170 Wh/km. Räckvidd: 400 km (WLTP-norm) – kan påverkas av körstil och väderförhållanden.

Snabbladdning med 3-fasladdare

3-fasladdare är standardutrustning på Aiways U5. Med 3-fasladdaren kan du ladda nästan 60 kilometers körning på en timme med en 11 kW hemladdare.

Snabbladdning 20–80 %

35 min*

*Från 20 % till 80 % vid snabbladdning (DC)

Avancerad teknik

Till skillnad från andra bilbatterier har den elektriska SUV Aiways en patenterad sandwichstruktur. Konstruktionen består bland annat av en isoleringsskärm mellan batterimodulen och kylplattan, som skiljer ”torrzon” (batterimodul) från ”våtzon” (kylplatta). Tack vare konstruktionen kan kylvätskan kring batteriet inte tränga in i battericellerna vid en allvarlig olycka. Det minskar risken för kortslutningar. Effektiv kylning och förvärmning ökar batteriets livslängd och effektivitet och säkerställer större kapacitet och därmed en ökad räckvidd. Med denna konstruktion klarar batteriet att även efter åtta år leverera minst 75 procent av den ursprungliga kapaciteten.

Motoreffekt

204 HK / 150 KW

Upplev Aiways U5

Boka en provkörning eller få ett inbytespris på din nuvarande bil när du köper en ny Aiways U5. Upplev kvalitet in i minsta detalj, klassledande kupéutrymme och stor körglädje i din vardag. 

parallax

Your Convenience.

Standardutrustning långt över standard

I denna rymliga SUV är hela säkerhetspaketet standardutrustning. Du behöver inte betala extra för de många säkerhetssystem som skyddar dig mot döda vinklar och obehagliga överraskningar, eller för den smarta 360° panoramakameran som ger full runtomsikt – bara för att nämna några.

Adaptiv farthållare

Den adaptiva farthållaren är aktiv i hastigheter upp till 130 km/h. Sensorer övervakar konstant avståndet till framförvarande fordon och elektroniken ser till att automatiskt bromsa eller accelerera bilen till den valda hastigheten. 

Köassistent

TJA – Traffic Jam Assistant – gör livet bakom ratten betydligt lättare i tät trafik eller trafikstockningar. Elektroniken övervakar och kontrollerar automatiskt bromsar och acceleration och kan hjälpa till att hålla bilen på rätt kurs.

Automatisk nödbroms

Med hjälp av radar och kamera varnar bilen om det finns risk för en kollision med framförvarande bilar, cyklar eller fotgängare. Föraren får också en varning på bilens instrumentpanel som en påminnelse om att sakta ner och hålla ett säkert avstånd. 

Filhållningssassistans

Filhållningsassistansen hjälper föraren att hålla kvar bilen i sitt eget körfält. Om bilen rör sig mot det motsatta körfältet eller är på väg ut i diket utan att föraren ingriper styr bilen automatiskt in till körfältets mitt igen. 

Dödavinkelvarnare

Om ett annat fordon närmar sig bilen varnas föraren med ett varningsljus i sidobackspegeln – och ev. en ljudsignal. System varnar även för trafik som kommer bakifrån om en passagerare är på väg att öppna en av bilens dörrar för att stiga ut.

Parkeringsassistans

Om man vill ha hjälp att ta sig in i en trång parkeringsplats kan man aktivera den automatiska parkeringsassistansen i bilens mittkonsol. Sensorer mäter avståndet till andra bilar och elektroniken styr automatiskt in bilen på rätt plats.